Haberler

3 Boyutlu yazıcılar ile Wi-Fi üzerinden veri aktarmak

Paylaş

Enerjiyi kendisi oluşturan 3 Boyutlu yazıcılar

Wi-Fi alıcıları ile iletişim kurabilen 3 Boyutlu yazıcılar, aygıtların bilgi alışverişinde bulunmalarını backscatter tekniği ile gerçekleştirmektedir. Washington Üniversitesinde bulunan bir araştırma ekibi, Elektrikli bileşenler tarafından gerçekleştirilen bazı fonksiyonların; yaylar, vitesler, anahtarlar ile değiştirilerek, 3 boyutlu yazıcıların harekete geçirilmesi mekanik olarak sağlandı.

Backscatter tekniği ile oluşturulan sistemler; Wi-Fi  router ya da başka bir cihaz tarafından algılanan radyo sinyallerinin iletimini sağlamak için anten kullandılar. Böylece algılanan bilgiler(radyo dalgaları) Wi-Fi alıcısı üzerinden depolandılar. Sonuç olarak 3 boyutlu yazıcı içerisinde bulunan anten iletken filamanlardan oluşan plastik ve bakır karışımı bir malzeme ile yapılmıştır.

Mekanizma

Oluşturulan enerji ile Wi-Fi üzerin veri aktarımı

Günümüzde kullandığımız bütün akıllı cihazları, enerji ile Wi-Fi’ye bağlanarak kullanabiliyoruz. Doğrudan elektrik veya pil vasıtasıyla bu enerji ihityacı karşılanmaktadır. Washington Üniversitesi’nde bulunan bir grup araştırmacılar tarafından bu enerji tüketimini değiştirecek enteresan bir teknikle karşımıza çıkıyor.

Araştırma ekibinin geliştirdiği özel bir alt yapı sayesinde enerji ihtiyacı duymadan Wi-Fi üzerinden veri aktarımı yapabilen cihazlar üzerinden çalışıyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi standart 3 Boyutlu yazıcılar kullanılarak yapılan bu ürünler, kapsama alanında olan Wi-Fi sinyallerini kullanarak görev yapıyor. Ancak bu cihazların çalışması için  harekete ihtiyaç duyuluyor, Hareket sonrası üzerinde bulunan bir anten sayesinde titreşimleri bir veri haline getirebiliyor. Çark ve plastik yay sistemine bağlı olan bir anahtar, hareket ettiği zaman antene dokunuyor. Böylece ortamdaki Wi-Fi sinyallerini antenden yansıtan cihaz, veri aktarımını karşı cihaza ulaştırarak sağlamış oluyor.

 

Batuhan Demir

Tıp Fakültesi öğrencisiyim. Malzeme bilimine ilgim oldukça yüksek. Amacım, tıp ve malzeme biliminin iç içe olduğu alanları incelemek. Öğrendiklerimi de sizinle paylaşmak için burdayım.

Benzer Yazıları

  • Haberler

Dünyanın en büyük çift rotorlu yüzer rüzgar platformu tanıtıldı

Çin merkezli MingYang, rüzgar enerjisi sektöründeki liderliğini göstermeye devam ediyor. Firma, son zamanlarda dünyanın en…

6 gün önce yayınlandı
  • Haberler

Saniyeler içinde şarj edilebilen yeni sodyum batarya geliştirildi

Sodyum, lityuma kıyasla daha bol miktarda bulunmasıyla dikkat çekiyor ve batarya teknolojileri bu potansiyeli keşfetmek…

7 gün önce yayınlandı
  • Nedir?

Neden Bazı Giysiler Yıkandığında Çeker?

Giysilerimizin yıkandığında boyutlarının küçülmesi, genellikle üzücü bir deneyim olabilir. Ancak tüm giysileri, etiketlerinde belirtilen bakım…

1 hafta önce yayınlandı
  • Haberler

Ultra ince güneş panelleri eklenen avuç içi büyüklüğündeki drone’un uçuş süresi arttırıldı

Avusturya'nın Linz şehrinde bulunan Johannes Kepler Üniversitesi'nden araştırmacılar, avuç içi boyutlarındaki dronelara ultra ince ve…

1 hafta önce yayınlandı
  • Haberler

Suda yüzgeçleriyle yüzebilen, yürüyebilen ve sürünebilen robot geliştirildi

Güney Kore'nin Pohang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden bir ekip, su altında ilerleyebilen ve gerektiğinde dibe…

1 hafta önce yayınlandı
  • Nedir?

Patriot Füze Sistemleri Nedir? Nasıl Çalışır?

Patriot füze sistemleri, balistik füzeleri ve hava tehditlerini etkisiz hale getirmek için kullanılan bir hava…

1 ay önce yayınlandı