Yeni Tesla Roadster 2020

2020-tesla-roadster

Tesla Brand New Roadster 2020Geçtiğimiz günlerde Elon Mask,Tesla Semi’nin tanıtım etkinliğinde muhteşem bir sunumla yeni Tesla Roadster modeli hakkında çarpıcı detaylar paylaştı. Tasarımı her zaman ki gibi şık ve çarpıcı hatlara sahip otomobillerine bir yenisini daha ekleyeceğini duyurdu. İsterseniz dudak uçuklatan detaylardan biraz bahsedelim.

Yeni Tesla Roadster’da 0-100 ivmelenmesi 1.9 saniye olarak bildirilmekle beraber şunu belirtmem gerekir ki, kendisi en çevik üretim modeli olur. Ayrıca 400 metre derecesi 8.8 saniye verilerek diğer tüm üretim modellerinden daha hızlı olduğu da kanıtlanmıştır. Maksimum sürati ise belki inanmazsınız ama 400 km/h olarak belirtilmiştir.

tesla

Tesla Brand New Roadster 2020

En can alıcı nokta ise;  “bu kadar hızlı ve seri bir otomobilin yakıtın yani pil ömrü ne durumdadır?” sorusu aklımıza gelmektedir. Bende ozaman size başka bir can alıcı noktayla cevap vermek isterim. Ful şarj olmuş bir depo ile 997 km gidebileceğini duyurdu. Size ufak bir örnekle bu veriyi analiz etmek isterim. Aslında örneği Türkiye’den vermek daha doğru olur; Musk’a göre İstanbul-Ankara arasının 451 km olduğunu var sayarsak, gidiş-dönüş ikisi arkada biri önde üç elektrik motorunu besleyen 250 kWh’lik bataryasını %100  dolu depoyla gitmekle kalmayıp sizi uygun bir şarj alanına götürecek kadar da pil ömrüne sahip oluyorsunuz ki bu muhteşem bir durum.

Peki, Tesla Roadster’ın özellikleri nedir ve fiyatı ne kadar olacak? Tesla Roadster’in üretimine ne zaman başlanacak, hangi tarihte piyasaya sürülecek? İşte, yanıtı…

Bunca şey tabi ki o kadar kolay değil çünkü adından da anlaşılacağı üzere tavanı çıkarabilen ve dört kişiye oturma imkânı sunan yeni Roadster modelinin giriş fiyat 200.000 $  yani günümüz kuruyla 772 bin 140 TL civarı olacak. Eğer 1,000 adetlik Founders Serier partisinden istiyorsanasız hazır etmeniz gereken 250,000 $  ( yaklaşık 865 bin 175 TL). Standart pakette ise 50,000 $ ( yaklaşık 193 bin 35TL) rezervasyon ücreti var. Son olarak Elon Musk, Aracın seri üretim çıkış tarihini ise  2020 olarak gösterdi.