Genel

Uçakla Kargo Göndermek için Herhangi Bir Belge Gerekir mi?

Paylaş

Hava kargo, gönderilerinizi ülke içinde veya dünyada hızlı ve güvenli bir şekilde taşımak için en ideal çözümdür. Göndericilerin müşterilere ve pazar taleplerine hızlı ve kolay bir şekilde yanıt vermesini sağlar. Örneğin, bir ilaç şirketi sıcaklığa duyarlı aşıları göndermek için hava kargoyu kullanır. Perakendecilerin de, yüksek değerli ve yüksek talepli elektronik cihazları hızlı bir şekilde almak için kullandıkları taşımacılık şekli yine hava kargodur. Hava taşımacılığı, verimli bir tedarik zincirinin işletilmesinin kritik bir parçasıdır.

Hava Kargo Nasıl Çalışır?

Hava kargoda ürün sevkiyatından teslimata kadar süreç oldukça basittir. Lojistik sağlayıcınız, deponuzdan veya tesisinizden gönderinizi almak için yerel bir taşıyıcıyla koordineli şekilde çalışır. Ürünler yüklendikten sonra, taşıyıcı sevkiyatı havaalanına gönderir ve gönderiniz burada bir uçağa yüklenir. Sevkiyat varış havaalanına ulaştığında, operatörünüz teslimatı ayarlayacaktır.

Yurtiçi ve uluslararası uçak kargo için süreç aynıdır, ancak dikkat edilmesi gereken kritik farklılıklar vardır. Yurt dışına hava kargo ile ürün gönderiyorsanız, daha fazla belge hazırlamanız gerekir.

Uçakla Kargo Göndermek için Herhangi Bir Belge Gerekir mi?

Uçakla kargo göndermek için birçok belge gerekir. Bu belgeler göndereceğiniz ürüne ve teslim edilecek lokasyona göre değişse de, aşağıda belgelere göz atmak size yol gösterebilir.

1. Hava taşıma senedi (AWB): Air Waybill, uçakla kargo gönderirken kullanılan bir taşıma belgesidir. Havayolu şirketleri tarafından düzenlenir. Hava taşımacılığı hüküm ve koşullarına göre asla pazarlık edilebilir bir şekilde yapılamayan, gönderilecek ürünlerin taşınmak üzere teslim alındığını gösteren bir makbuzdur.

2. Ticari Fatura: Satıcıdan alıcıya ürünler için gönderilen bir faturadır. Bu faturalar genellikle gümrük vergilerini değerlendirirken malların gerçek değerini belirlemek için hükümetler tarafından kullanılır. Ticari faturayı ithalatı kontrol etmek için kullanan hükümetler, genellikle formun içeriğini, kopya sayısını, kullanılacak dili ve diğer özelliklerini belirler.

3. Konsolosluk Faturası: Bazı ülkelerde istenen bir belgedir. Ürün sevkiyatını tanımlar. Gönderici, alıcı ve sevkiyatın değeri gibi bilgileri gösterir.

4. Menşe Şahadetnamesi (Cerfiticate of Origin): Bu belge bazı ülkelerde gereklidir. Yurtdışına gönderilen bir öğenin kökeni ile ilgili imzalı bir ifadedir. Menşe şahadetnamesi genellikle ticaret odası gibi yarı resmi ve yerel bir resmi bir kuruluş aracılığıyla imzalanır.

5. Muayene Sertifikasyonu: Bazı alıcılar ve ülkeler tarafından gönderilen malların spesifikasyonlarını doğrulamak için gereklidir. Bu genellikle üçüncü bir tarafça yapılır ve genellikle bağımsız test kuruluşlarından alınır.

6. Bir Göndericinin İhracat Beyanı (SED): İhracatın kontrol edilmesi için kullanılır.

7. Göndericinin Talimat Mektubu: Göndericiden veya ihracatçıdan nakliyeciye veya taşıyıcıya gönderim talimatlarıdır.

8. İhracat Lisansı: Belirli malların belirli miktarlarda belirli bir varış noktasına ihraç edilmesine izin veren bir hükümet belgesidir. Bu belge, bazı ülkelere yapılan ihracatların çoğunda, tümünde veya yalnızca özel koşullar altında diğer ülkeler de için gerekli olabilir.

9. Ambalaj Listesi: Her bir paketteki malzemeyi sınıflandırır. Kutu, sandık veya karton gibi paket türlerini gösterir. Ayrıca her paket için; net, yasal, dara ve brüt ağırlıkları ve ölçümleri gösterir. Paket işaretleri nakliyecinin ve alıcının referanslarıyla birlikte gösterilmelidir. Liste, toplam gönderi ağırlığını, hacmini ve doğru yükün sevk edilip edilmediğini belirlemek için nakliyeci tarafından kullanılır. Buna ek olarak, yabancı gümrük yetkilileri listeyi kargoyu kontrol etmek için de kullanabilir.

10. Kargo Sigortası Sertifikası: Alıcının nakliye sırasında kargo kaybını veya hasarını karşılayacağından emin olmak için kullanılır.

TR Freight & Logistics İle Ürünlerinizi Hızla Taşıyın Kalkıştan inişe, TR Freight & Logistics ile hızlı, güvenilir ve esnek hava nakliye hizmetlerimizi deneyimleyin. Yurtiçi ve yurtdışı havayolları ile ortaklıklarımız sayesinde; güvenilir varış, istisnai müşteri hizmetleri, gümrük işlemleri, dokümantasyon işlemleri ve özelleştirilebilir hava taşımacılığı çözümlerinden faydalanın.

Fatih Kara

MalzemeBilimi.Net | Kurucu ve Yönetici

Benzer Yazıları

  • Bilim Tarihi

Bisiklet Fren Sistemlerinin Evrimi

Bisiklet fren sistemlerinin tarihsel gelişimi, teknoloji ve tasarım yeniliklerinin bir özeti gibi düşünülebilir. İlk bisikletlerde,…

5 gün önce yayınlandı
  • Haberler

Dünyanın en büyük çift rotorlu yüzer rüzgar platformu tanıtıldı

Çin merkezli MingYang, rüzgar enerjisi sektöründeki liderliğini göstermeye devam ediyor. Firma, son zamanlarda dünyanın en…

2 hafta önce yayınlandı
  • Haberler

Saniyeler içinde şarj edilebilen yeni sodyum batarya geliştirildi

Sodyum, lityuma kıyasla daha bol miktarda bulunmasıyla dikkat çekiyor ve batarya teknolojileri bu potansiyeli keşfetmek…

2 hafta önce yayınlandı
  • Nedir?

Neden Bazı Giysiler Yıkandığında Çeker?

Giysilerimizin yıkandığında boyutlarının küçülmesi, genellikle üzücü bir deneyim olabilir. Ancak tüm giysileri, etiketlerinde belirtilen bakım…

2 hafta önce yayınlandı
  • Haberler

Ultra ince güneş panelleri eklenen avuç içi büyüklüğündeki drone’un uçuş süresi arttırıldı

Avusturya'nın Linz şehrinde bulunan Johannes Kepler Üniversitesi'nden araştırmacılar, avuç içi boyutlarındaki dronelara ultra ince ve…

2 hafta önce yayınlandı
  • Haberler

Suda yüzgeçleriyle yüzebilen, yürüyebilen ve sürünebilen robot geliştirildi

Güney Kore'nin Pohang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden bir ekip, su altında ilerleyebilen ve gerektiğinde dibe…

2 hafta önce yayınlandı