Enerji

Türkiye’nin ilk yerli pil ve hücrelerini Aspilsan üretecek

Paylaş

Aspilsan Yerli Pil

Kayserili iş adamları tarafından 1981 yılında kurulan Aspilsan, savunma sanayiinin batarya sistemleri ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yapıyor. Aspilsan tarafından yürütülen bu çalışmayla Türkiye’nin batarya sistemleri konusunda dışa bağımlı olmasını sonlandıracak Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor.

Genel Müdür Ferhat Özsoy, bu zamana kadar savunma sanayiinin pil ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirirken, sivil sektörün de ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Aspilsan Ar-Ge merkezinde bu teknolojiler araştırılıp geliştirilirken, savunma sanayii ve sivil sektörün ihtiyaçlarını karşılayarak ülkemize büyük katkıda bulunacaklarını söyledi.

Aspilsan üretim

Ar-Ge Müdürü Samet Altınay ise, 22 mühendisle birlikte çalıştıkları AR-GE merkezinde 17 projeyi yürüttüklerini ifade etti. Kayseri’nin üçüncü araştırma geliştirme merkezleri olduğunu söyleyen Ar-Ge Müdürü Samet Altınay, “Batarya teknolojisinde Türkiye biraz geride kaldı. Özellikle Uzak Doğu’nun bu konuda çok baskın olduğunu biliyoruz. Bu konuda biz de Türkiye’nin altyapısını arttırmayı hedefliyor ve projeler üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

http://teknolojiprojeleri.com/yerli-uretim/aspilsan-turkiyenin-ilk-milli-pil-ve-hucrelerini-uretecek

Fatih Kara

MalzemeBilimi.Net | Kurucu ve Yönetici

Benzer Yazıları

  • Bilim Tarihi

Bisiklet Fren Sistemlerinin Evrimi

Bisiklet fren sistemlerinin tarihsel gelişimi, teknoloji ve tasarım yeniliklerinin bir özeti gibi düşünülebilir. İlk bisikletlerde,…

5 gün önce yayınlandı
  • Haberler

Dünyanın en büyük çift rotorlu yüzer rüzgar platformu tanıtıldı

Çin merkezli MingYang, rüzgar enerjisi sektöründeki liderliğini göstermeye devam ediyor. Firma, son zamanlarda dünyanın en…

2 hafta önce yayınlandı
  • Haberler

Saniyeler içinde şarj edilebilen yeni sodyum batarya geliştirildi

Sodyum, lityuma kıyasla daha bol miktarda bulunmasıyla dikkat çekiyor ve batarya teknolojileri bu potansiyeli keşfetmek…

2 hafta önce yayınlandı
  • Nedir?

Neden Bazı Giysiler Yıkandığında Çeker?

Giysilerimizin yıkandığında boyutlarının küçülmesi, genellikle üzücü bir deneyim olabilir. Ancak tüm giysileri, etiketlerinde belirtilen bakım…

2 hafta önce yayınlandı
  • Haberler

Ultra ince güneş panelleri eklenen avuç içi büyüklüğündeki drone’un uçuş süresi arttırıldı

Avusturya'nın Linz şehrinde bulunan Johannes Kepler Üniversitesi'nden araştırmacılar, avuç içi boyutlarındaki dronelara ultra ince ve…

2 hafta önce yayınlandı
  • Haberler

Suda yüzgeçleriyle yüzebilen, yürüyebilen ve sürünebilen robot geliştirildi

Güney Kore'nin Pohang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden bir ekip, su altında ilerleyebilen ve gerektiğinde dibe…

2 hafta önce yayınlandı