Haberler
0

Theion’un Yeni Nesil Kükürt Batarya Teknolojisi

Almanya merkezli batarya üreticisi Theion, geliştirdiği kristal kükürt (sülfür) batarya teknolojisini ticarileştirmek amacıyla 15 milyon Euro tutarında bir Seri A yatırımı almayı başardı. Bu yeni nesil bataryalar, mevcut elektrikli araç bataryalarına göre üçte bir ağırlıkta olacak ve enerji yoğunluğunu üç katına çıkarma potansiyeline sahip. 2020 yılında kurulan Theion, bataryalarında sülfür kristallerini temel alan sürdürülebilir bir teknoloji kullanıyor.

Theion'un Yeni Nesil Kükürt Batarya Teknolojisi

Şirketin açıklamasına göre, bu yeni nesil bataryalar, hem üretim maliyeti hem de çevresel etki açısından geleneksel lityum-iyon bataryalara kıyasla çok daha verimli. Üçte bir ağırlık, üç kat enerji yoğunluğu sunan bu bataryalar, enerji verimliliğini artırarak elektrikli araçların menzilini de uzatmayı hedefliyor.

Kükürt, dünyada en bol bulunan elementlerden biri olduğundan, enerji başına ağırlık açısından lityum gibi geleneksel batarya malzemelerine kıyasla ciddi avantajlar sunuyor. Theion, kendi bataryasının lityum iyon bataryalara kıyasla üçte bir maliyet, üçte bir karbon ayak izi, üç kat daha hafif ve üç kat yüksek enerji yoğunluğu gibi üstün avantajlar sunduğunu belirtiyor. Ancak bu teknolojinin ticari olarak rekabet edebilmesi için en büyük engel, döngü ömrü. Kükürt bataryalarının en az 1000 şarj-deşarj döngüsüne dayanabilmesi gerekiyor.

Theion'un Yeni Nesil Kükürt Batarya Teknolojisi

Theion’un patentli teknolojisiyle geliştirilen kristal yapılar, kükürdün monoklinik gama kristal formunu kullanarak bataryanın dayanıklılığını ve döngü ömrünü artırmayı amaçlıyor. Şirketin hedefi, kristal kükürt bataryalarını hava ve kara taşımacılığından uzay teknolojilerine, hatta sabit enerji depolama sistemlerine kadar pek çok alanda kullanılabilir hale getirmek.

Yapılan araştırmalara göre, 2030 yılına kadar küresel batarya talebinin 8 TWh’ye ulaşması ve yıllık 500 milyar Euro’luk büyük bir pazar oluşturması bekleniyor. Bu talebin büyük bir kısmını kara taşımacılığı oluştururken, sabit enerji depolama sistemleri ve havacılık sektörü de önemli paylara sahip olacak. Dolayısıyla, çok sayıda batarya teknolojisinin gündeme gelmesinin nedeni, firmaların bu büyük pazardan pay almak için sürekli yeni ürünler geliştirerek rekabette öne geçmeye çalışmasıdır.

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Sponsor
Yazılar