Haberler
0

Mısır’da Antik Eğitim Kurumu ve Tarihi Buluntular Keşfedildi

Mısır’da Tarih Yeniden Keşfedildi

Mısırlı ve Fransız arkeologlardan oluşan bir ekip, 34 yıllık titiz kazı çalışmalarının sonucunda, Ramesseum Tapınağı’nın kuzeydoğusundaki alanlarda dikkat çekici kalıntılar ortaya çıkardı. Bu bulgular, eski firavunlara ait mezarlıkların bulunduğu bir bölge olarak tanımlanıyor.

“Yaşam Evi”: Antik Mısır’ın Bilim ve Eğitim Merkezi

Kazılar sırasında keşfedilen “Yaşam Evi”, Antik Mısır’da dini metinlerin kaleme alındığı, büyülerin hazırlandığı ve bilimsel kayıtların tutulduğu bir okul olarak işlev görüyordu. Bu yapıda yapılan incelemeler, içerisinde yer alan çizim kalıntıları ve eğitim araç-gereçlerinin varlığıyla, buranın eğitim amaçlı kullanıldığını kanıtlıyor.

Tapınak Kompleksinde Yer Alan Diğer Yapılar

Tapınağın doğusunda bulunan diğer yapılar ise idari ofis olarak kullanıldığı tahmin ediliyor. Kuzey kesimde yer alan bazı yapılar, zeytinyağı, bal ve şarap gibi değerli ürünlerin depolandığı mahzenler olarak tespit edildi. Ayrıca, üzerinde şarap etiketleri bulunan amforalar da dikkat çekici buluntular arasında yer alıyor.

Tarihi Mezarlar ve Eşsiz Eserler Gün Yüzüne Çıktı

Kazı çalışmaları, Üçüncü Geç Dönem’e (M.Ö. 1069–664)mezar, lahit, ushabti heykelleri ve defin eşyalarını da gün yüzüne çıkardı. Ekip, 401 adet pişmiş toprak heykel, iç içe yerleştirilmiş tabutlar ve “dağınık kemikler” gibi çarpıcı buluntularla karşılaştı.

Mısır Turizmi İçin Büyük Bir Adım

Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı, bu keşfi “olağanüstü” olarak değerlendirdi ve Ramesseum Tapınağı’nda ilk kez bir eğitim kurumu bulunduğuna dikkat çekti. Bu önemli buluş, Mısır’ın antik mirasına olan ilgiyi artırmanın yanı sıra, turistlerin Luksor’a olan ilgisini de yeniden canlandırabilir.

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Sponsor
Yazılar