Haberler

Mars gezegeni veba paniğine sebep oldu! Çözüm önerileri neler?

Paylaş

Mars gezegeni veba paniğine sebep oldu. Bilim insanları Mars’tan gelecek olan numunelerin tehlike oluşturabileceğini düşünüyor.

NASA, uzay alanında yaptığı çalışmalar ile birlikte ön plana çıkmaya devam ediyor. Uzay ajansının yaptığı çalışmalardan birisi de Mars gezegeninden birkaç numune toplayarak incelemek olarak yer alıyor. NASA, bu proje için Perseverance adlı aracı kullanıyor. 43 metal tüp içerisine depolanan bu numunelerin önümüzdeki yıllarda gezegenimize geleceği açıklanıyor. Bazı uzmanlar bu kararın doğru olmadığını savunuyor.

Mars gezegeni veba endişesi ile karşı karşıya

Bu projeye kısmen karşı çıkan kuruluşlardan birisi ICAMSR olarak yer almakta. Kuruluşun yaptığı açıklamaya göre Mars gezegeninden Dünya gezegenine Perseverance aracı ile birlikte getirilecek olan numunelerin yeryüzündeki insanlar için tehlikeli olabileceği düşünülüyor. Çünkü bu numuneler üzerindeki kimyasalların veya zararlı olabilecek şeylerin yayılması büyük bir felaketi doğurabilir.

Bilim insanlarının endişe ettiği en büyük küresel felaketlerden birisi de koronavirüs salgınına göre daha büyük bir salgının yayılma göstermeye başlaması. Çünkü bu gezegendeki mikroorganizmalar insan vücudunun bağışıklık kazanmadığı önemli bir mikrobu yeryüzüne taşıyabilir. Bazı uzmanlar Mars’tan gelecek bu hastalık için bu hastalığa Mars vebası adını veriyor.

2026 yılında yeryüzüne gelmesi beklenen numuneler için bilim insanları bir öneri sundu. Öneriye göre numunelerin öncelikle Dünya’nın uydusu Ay’a indirilmesi ve burada kontrol edilmesi gerektiği açıklandı. NASA ise henüz bu konuda bir açıklama yapmamış durumda.

Mars 2020 projesi hakkında bilgi

Mars 2020 projesi, Perseverance aracı ve bir helikopter drone içeren bir Mars keşif projesi olarak karşımıza çıkıyor. Projenin amacı Mars’ta yeni şeyler keşfedip yapılan keşif ile birlikte bu örnekleri Dünya gezegenine getirmek. 30 Temmuz 2020 tarihinde fırlatılan ve 18 Şubat 2021 tarihinde Mars’ın yüzeyine inen araç, çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Gittiği her yerde fotoğraflar çeken ve bunu paylaşan araç, insanların Mars konusunda daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Bugün ile birlikte 70 günün üzerinde görev yapmış olan araç, yeni keşifler yapmaya devam ediyor.

Benzer Yazıları

  • Haberler

USTC’den Elektrikli Araçlar ve Yenilenebilir Enerji İçin Çığır Açan Hidrojen Anotlu Batarya Teknolojisi

USTC'nin hidrojen anotlu batarya teknolojisi, elektrikli araçlar ve yenilenebilir enerji alanında devrim yaratıyor. Geleceğin enerji…

3 gün önce yayınlandı
  • Haberler

TUSAŞ’tan Savunma ve Havacılıkta Güncel Gelişmeler

TUSAŞ'ın savunma ve havacılık alanındaki en güncel gelişmelerini keşfedin. Yenilikler ve projeler hakkında detaylı bilgiler…

3 gün önce yayınlandı
  • Yapay Zeka

Xiaomi’den Yapay Zeka Alanında Çığır Açan Adım: MiMo-7B Modeli Tanıtımı

Xiaomi'nin yapay zeka alanındaki yeni MiMo-7B modeliyle çığır açan teknolojik gelişmeleri keşfedin. Detaylar ve özellikler…

3 gün önce yayınlandı
  • Haberler

K2-18b Gezegeninde Yaşamın Sınırlarını Keşfetmek

K2-18b gezegeninde yaşamın sınırlarını ve keşifleri keşfedin. Uzayın derinliklerindeki bilinmeyenleri öğrenmek için detaylı bilgiler burada.

3 gün önce yayınlandı
  • Haberler

İngiltere’nin Güneş Işınlarını Yansıtarak Küresel Isınmayı Yavaşlatma Girişimi

İngiltere'nin güneş ışınlarını yansıtarak küresel ısınmayı yavaşlatma girişimi hakkında detaylar ve sürdürülebilir çözümlerle iklim değişikliğiyle…

4 gün önce yayınlandı
  • Haberler

Sovyetler Birliği’nin 1972’de Gönderdiği Venüs Görevinden Kalan Uzay Aracı Dünya’ya Geri Dönüyor

Sovyetler Birliği'nin 1972'de gönderdiği Venüs görevi uzay aracı Dünya'ya geri dönüyor. Uzay keşiflerinin tarihi ve…

4 gün önce yayınlandı