Türk Deniz Kuvvetleri için geliştirilen MİLGEM İSTİF Sınıfı fırkateynleri TCG İZMİR (F-516) ve TCG İZMİT (F-517), başarıyla denize indirildi. İki gemi, birbirini takip eden günlerde suyla buluştu. Toplamda İ sınıfından sekiz adet fırkateynin inşa edilmesi planlanırken, projenin ilk gemisi olan TCG İSTANBUL (F-515), geçtiğimiz yıl Türk donanmasına katılmıştı. TCG İZMİR ve TCG İZMİT’in ise 2026 yılında envantere girmesi öngörülüyor.
Yüzde 80 Yerlilik Oranı
Konu hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, “Savunma Sanayii Başkanlığımızın koordinasyonu ile TAİS ve STM iş ortaklığıyla inşa edilen MİLGEM İSTİF Sınıfı fırkateynlerimizden İZMİR ve İZMİT, denize indirildi. Daha önce teslim ettiğimiz İSTİF Sınıfı Fırkateynimiz TCG İSTANBUL (F-515)’un ardından, bu milli gemilerimiz, yüzde 80’in üzerinde yerlilik oranı ve yüksek teknoloji ile donatılarak, milletimizin gücünü ve kararlılığını dünya denizlerinde temsil edecek… Bu önemli projede, başta TAİS ve STM firmaları olmak üzere, Anadolu Tersanesi, Sedef Tersanesi, Sefine Tersanesi, ASELSAN, HAVELSAN ve projeye katkıda bulunan tüm alt yüklenicilerimize içtenlikle teşekkür ediyoruz.” dedi.
MİLGEM İSTİF Sınıfı Gemilerin Özellikleri
TCG İZMİR, TCG İZMİT ve TCG İSTANBUL’un yer aldığı İ Sınıfı Fırkateynler, Ada sınıfı korvetlerden elde edilen deneyimlerle, başta hava savunma harbi olmak üzere, denizaltı savunma ve suüstü harbi görevlerini daha etkin bir şekilde icra edebilmek amacıyla tasarlanmıştır. Bu modern savaş gemileri, ağ destekli Komuta Kontrol sistemi, gelişmiş sensörler ve etkili silah sistemleri ile donatılmıştır.
Teknik Özellikler
Kabiliyet ve Yetkinlikler
Sensörler ve Silahlar
USTC'nin hidrojen anotlu batarya teknolojisi, elektrikli araçlar ve yenilenebilir enerji alanında devrim yaratıyor. Geleceğin enerji…
TUSAŞ'ın savunma ve havacılık alanındaki en güncel gelişmelerini keşfedin. Yenilikler ve projeler hakkında detaylı bilgiler…
Xiaomi'nin yapay zeka alanındaki yeni MiMo-7B modeliyle çığır açan teknolojik gelişmeleri keşfedin. Detaylar ve özellikler…
K2-18b gezegeninde yaşamın sınırlarını ve keşifleri keşfedin. Uzayın derinliklerindeki bilinmeyenleri öğrenmek için detaylı bilgiler burada.
İngiltere'nin güneş ışınlarını yansıtarak küresel ısınmayı yavaşlatma girişimi hakkında detaylar ve sürdürülebilir çözümlerle iklim değişikliğiyle…
Sovyetler Birliği'nin 1972'de gönderdiği Venüs görevi uzay aracı Dünya'ya geri dönüyor. Uzay keşiflerinin tarihi ve…