Haberler

Nano elmas batarya ile performans artıyor

Paylaş

NDB adlı bir firma, nano elmas batarya üreterek bataryanın uzun ömürlü olmasını sağladı. Ürünün ne zaman hazır hale geleceği açıklandı.

Geçmişten günümüze geliştirilen pek çok üründe bataryalar kullanıldı. Özellikle taşınabilir ürünlerde kullanılan bataryalar, bir cihazın enerji kaynağına sahip olmasını sağlıyor. Günümüzdeki cihazlar Nokia 3310 gibi bir şarj ile günlerce aktif kalamadığı için uzmanlar bu konuda çalışmalar yapıyor, daha uzun süre kullanılabilecek bataryalar geliştiriyor. Yapılan çalışmalardan birisi de uzun ömürlü olan bir batarya olarak karşımıza çıkıyor.

Nano elmas batarya ile pil ömrü uzayabilir

NDB yani Nano Diamond Battery adından da anlaşılacağı üzere elmas içerikli batarya üretiyor. Maliyetinin yüksek olmasının yanı sıra 28.000 yıl ömrü bulunmasıyla bilinen bu pil, yapılan test sonuçlarında başarılı bir performans gösteriyor. Pilin nükleer atıklar ile birlikte çalıştığını söyleyen geliştiriciler, bu durumun insanlar için oldukça güvenli olduğunun da altını çiziyor.

Pil her ne kadar uzun ömürlü olsa da enerji verimliliğinin düşük olması pilin gelişmesini gösteren bir durum. NDB yetkilileri, bataryanın 2023 yılında resmî olarak kullanılabileceğini ve satışa sunulabileceğini açıklıyor. Şunu belirtmek gerekiyor ki bu pil yüksek maliyetinden dolayı müşterileri zorlayan bir fiyata sahip olabilir. Bunun sebebi ürünün hem elmas hem de nükleer atık kullanıyor olması. Bu miktar oldukça düşük olsa da elmasın değerinin çok yüksek olduğu düşünüldüğünde neden pahalı olduğu anlaşılıyor. Bir de şu açıdan bakmak gerekiyor. Ürünün fiyatı yüksek olsa da bataryası uzun ömürlü olduğu için kullanıcılar batarya değiştirmeden yüksek performans ile ürünü kullanmaya devam edebiliyor olacak.

Birçok kullanıcı bu ürünün hangi alanlarda kullanılacağını merak ediyor olabilir. Ürün günlük hayatımızın her noktasında rahatlıkla kullanılabiliyor olacak. Arabalarda, akıllı saatlerde, telefonlarda ve daha birçok cihazda sorunsuz bir kullanım imkanı sunacak olan bu cihaz akıllı teknolojilerde ve kurumsal firmalarda da tercih edilebilecek. Örneğin bir kullanıcı taşınabilir bilgisayarına bu bataryayı taktığında yıllar geçse de halen ilk günkü performansı alabiliyor olacak fakat şunu belirtmek gerekiyor ki henüz bu teknolojinin verimliliğinin gelişmesi gerekiyor.

Benzer Yazıları

  • Bilimsel Deneyler

Yerli süper iletken elektron hızlandırıcısı devreye girdi

Türkiye'nin Hızlandırıcı ve Işınım Laboratuvarı (TARLA), sonunda süper iletken elektron hızlandırıcısını aktif hale getirdi. Bu…

1 hafta önce yayınlandı
  • Bilim Tarihi

Bisiklet Fren Sistemlerinin Evrimi

Bisiklet fren sistemlerinin tarihsel gelişimi, teknoloji ve tasarım yeniliklerinin bir özeti gibi düşünülebilir. İlk bisikletlerde,…

3 hafta önce yayınlandı
  • Haberler

Dünyanın en büyük çift rotorlu yüzer rüzgar platformu tanıtıldı

Çin merkezli MingYang, rüzgar enerjisi sektöründeki liderliğini göstermeye devam ediyor. Firma, son zamanlarda dünyanın en…

4 hafta önce yayınlandı
  • Haberler

Saniyeler içinde şarj edilebilen yeni sodyum batarya geliştirildi

Sodyum, lityuma kıyasla daha bol miktarda bulunmasıyla dikkat çekiyor ve batarya teknolojileri bu potansiyeli keşfetmek…

4 hafta önce yayınlandı
  • Nedir?

Neden Bazı Giysiler Yıkandığında Çeker?

Giysilerimizin yıkandığında boyutlarının küçülmesi, genellikle üzücü bir deneyim olabilir. Ancak tüm giysileri, etiketlerinde belirtilen bakım…

4 hafta önce yayınlandı
  • Haberler

Ultra ince güneş panelleri eklenen avuç içi büyüklüğündeki drone’un uçuş süresi arttırıldı

Avusturya'nın Linz şehrinde bulunan Johannes Kepler Üniversitesi'nden araştırmacılar, avuç içi boyutlarındaki dronelara ultra ince ve…

4 hafta önce yayınlandı