Uzayda zaman algısı nasıl? Bir astronot açıklama yaptı

Uzayda zaman algısı

Uzayda zaman algısı nasıl işliyor? Pek çok kişi bu sorunun cevabını merak ediyor. Bir astronot akıllardaki bu soruyu cevapladı.

Uzay, hiç şüphesiz ki evrenin bilinen en büyük yapılarından birisi olarak yer alıyor. Dünya gezegeni de uzayın içerisinde bulunuyor. Uzay, bir diğer anlamıyla boşluk demek. Büyük bir boşluğun içerisinde ve oldukça uzak cisimlerin arasında yer alıyoruz. Uzaydaki cisimler arasındaki mesafeler o kadar yüksek ki bir noktadan diğer noktaya gitmek çok zaman alan bir durum.

Uzay ile ilgili bilinmesi gereken pek çok şey var. Bunlardan birisi de uzayda zaman algısının nasıl olduğu, astronotların bu konuda neler yaşadığı. Bir astronot uzayda zaman algısıyla ilgili yorum yaptı.

Uzayda zaman algısı hakkında açıklama geldi

Uluslararası Uzay İstasyonu yani ISS’de çalışan bir astronot, gelen bir soruyu cevapladı. Soruda uzayda zamanın nasıl geçtiği, zaman algısının nasıl olduğu belirtildi. Bildiğiniz üzere uzay, gece ve gündüz olmayan yani aynı ortamın yer aldığı bir yere sahip. Dünya, atmosferi sayesinde gece ve gündüzü yaşarken uzayda güneş olsa dahi boşluktan ve genişlikten ötürü çevre aydınlanmıyor. Bu durum üzerine soru soran takipçisine cevap yönelten astronot, bu konu hakkında bilgi verdi.

Uzayda zaman algısı

ISS’de görev yapan astronot, burada gece ve gündüzün olmadığını ve ışık kapatıp açmanın dahi çok büyük bir etki oluşturduğunu söyledi. Çok çalıştıkları için zamanın nasıl geçtiğini anlamayan astronot, günlerin yavaş fakat haftaların hızlı bir şekilde geçtiği bilgisini aktarıyor. Oldukça uzun bir süre olmasına rağmen geldiği günü dün gibi hatırladığını söyleyen görevli, zaman algısının hızlı olduğunu açıklıyor.

Bu konuda şöyle bir örnek vererek konuyu sonlandıralım. Evde olan bir kişiyi düşünelim. Gündüz ve gece 12 saat şeklinde yer alıyor. Geceleri rahat uyuyabilen, gündüzleri uyuyamayan kişiler bu ortamda rahatlıkla uyuyabilir fakat gündüzlerin uzun olduğu bir bölgeye gittiğinde o bölgede uyumakta zorlanabilir. Örneğin kutuplara yakın konumlarda gündüzler ve geceler zaman zaman uzun olabiliyor. Uzayı da bu şekilde düşünmek gerekiyor.