Son zamanlarda adının sık sık duyulduğu ve hem kullanıcıların hem de firmaların oldukça ağırlıklı bir şekilde tercih ettiği sprey polyurea, sonucundan herkesi memnun bırakan bir uygulamadır. Bu nedenle sprey polyureanın tam olarak ne olduğu ve nasıl uygulandığı insanlar tarafından merak konusu olmakla beraber üzerine sıkça sorular soruluyor. Yazının devamında aranılan sorulara cevaplar bulunacak ve merak konusu olan konular aydınlığa kavuşacaktır.
Sprey Polyurea Nedir?
Sprey polyurea, polimer reçine ve izosiyanat bileşenleri ile oluşan ve tüm su izolasyon yapımlarında altyapı güçlendirmek ve bunun gibi işlevleri gerçekleştirebilmek için kullanılan özel bir formüldür. Çoğunlukla beton ve çelik gibi yüzeylerde uygulanan oldukça dayanıklı, su geçirmeyen, korozyon koruması olan ve esnek bir yapıya sahip bir kaplama çeşididir. Aşınma direnci sağlayan ve yapıyı koruyan sprey polyurea, iki bileşenli flexible ve hızlı kürlenen bir malzemedir. Aynı zamanda uygulayıcılar ve kullanıcılar tarafından oldukça nitelikli bir seçenek sunar. 150-200 proses değer aralığında ve 70-80 derece düzeylerde basamak basamak uygulanır. Özellikle derz dolgu ve kalafat uygulamaları için geleneksel malzemelerle kıyaslandığında kullanıcılara büyük faydalar sağlar. Teknolojinin getirilerini kullanarak özel ekipman ve teçhizat kullanan profesyonel ekipler, uygulamayı en doğru şekilde gerçekleştirir. Polyurea sprey, hızlıca reaksiyona giren, uygulaması pratik olan bir malzeme olmasını yanı sıra çoğunlukla en başarılı su yalıtım malzemelerinden biri olarak değerlendirilir.
Sprey Polyurea Nasıl Uygulanır?
- Alan tanıma ve ön hazırlık aşaması
Sprey polyurea uygulanmadan önce alan, uzman ekipler tarafından tanınmalıdır. Doğru bir uygulama için zemin analizlerin, yapının, türün belirlenmesi ve gerekli ölçülerin alınması şarttır. Zeminin yapısı, kullanılacak malzemeleri ve zamanı belirleyici niteliktedir. Örneğin; ahşap olan bir zemine daha hızlı uygulama yapılabilirken taş, beton veya seramik yapılı zemin türlerinde farklı uygulamalar ve farklı makineler gerekir.
- Astar uygulama aşaması
Gerekli ölçüler ve analizler tamamlandıktan sonra daha emici ve geçirgensiz bir yapı oluşturmak için gözenekli bir yüzey oluşturmak gerekir. Bu nedenle sprey polyurea uygulamasından önce astar uygulaması gerçekleştirilir. Bu uygulamada, dolgu gücü yüksek, sağlam ve iyi bir yapıştırma seçeneği sunan epoksi astar tercih edilir.
- Sprey polyurea uygulaması
Alan keşfi ve astar uygulaması tamamlandıktan sonra zemin, sprey polyurea uygulaması için hazır hâle getirilir. Polyurea sprey, tek kat olarak en az 2 milimetre kalınlığında, zemine uygulanır. Kullanıcının isteği ve zeminin ihtiyacına bağlı olarak katman kalınlıkları değişiklikler gösterebilir. Hızlı ve pratik bir şekilde tamamlanan sprey polyurea, tek parça olarak zemine uygulanır. İlave parçası olmadığı için dayanıklılığı ve yapışkanlığı ile daha güçlü bir seçenek olarak kullanıcılara avantaj sağlar.
Sprey Polyurea Uygulama Alanları
Sprey polyurea, yangına dirençli olması, üst düzey yapışkanlığı, renk değiştirmemesi ve çevreye dost olması nedeniyle a’dan z’ye birçok alanda kullanılabilir. bu alanlardan bazıları aşağıda verilmiştir.
- Çatı ve teras izolasyonu,
- Mutfak, tuvalet ve banyo izolasyonu,
- Temel ve perde beton su yalıtımı,
- Aşınmaya karşı metal yüzey kaplamaları,
- Prefabrik yapı izolasyonu,
- Her çeşit zemin kaplamaları.
Sprey polyurea uygulama alanları özetle bu şekildedir. Konu hakkında uzman görüşlerini almak ve tüm yalıtım hizmetleri hakkında fiyat ve detaylı bilgi için https://asnizolasyon.com adresini ziyaret edebilirsiniz.