fbpx
FizikUzay
0

Paralel evren teorileri

Paralel evren teorileri

Paralel evren teorileri birçok kişinin merak ettiği bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Bu konuda paralel evrenlerden söz ediyor olacağız.

Bir düşünün. Şu anda siz bu yazıyı okuyorsunuz. Başka bir evrende siz kitap okurken farklı bir evrende video izliyor olabilirsiniz. Belki de siz o evrende hiç yoksunuz veya benzerleriniz var. Paralel evrenler ile ilgili verilebilecek en basit örneklerden birisi bu olmakta. Aslında konu daha da karmaşık ve oldukça uzun. Neyse, lafı çok uzatmadan hemen paralel evrenlerden söz etmeye başlayalım.

Paralel evrenler

Paralel evren, birden fazla evrenin bulunduğunu belirten bir ifade. Bu konuya bir örnek vermek gerekirse şu anda biz kendi yaşadığımız bir evrendeyiz fakat bu evrenin dışında daha birçok evren yer alıyor. Bu evrenler hakkında bilim insanları tartışıyor fakat bu konu ile ilgili net bir bilgi olmasa da pek çok paralel evren teorisi ortaya atılmış durumda.

Paralel evren teorileri

Çeşitli paralel evren teorileri

Paralel evren teorilerinden en meşhur olanları arasında yan yana oluşan evrenler belirtiliyor olmakta. Bunu şu şekilde açıklayalım. Uzayın genişliği 93 milyar ışık yılı kadar. Bu da eğer ışık hızında gidersek bilinen sona 93 milyar yıl sonra varılacağı anlamına geliyor. Büyük patlama sonrasında genişlediği düşünülen evrenin her geçen gün daha da büyüdüğü söyleniyor. Bilinen evrenin dışında ne olduğu bilim insanları tarafından çözülemese de ortaya atılan bir teoriye göre bundan ötesi farklı bir evrene kapı açıyor. Bu evren, bizden farklı yasalara sahip olduğu için fark edilemiyor olabilir veya farklı bir boyuta sahip olabilir. Kısacası evrenler yan yana duruyor.

Paralel evren teorileri hakkında ortaya atılan bir diğer teori evrenlerin aslında iç içe olduğu. Aslında evrenler iç içe fakat herkes kendi evrenini hissedebiliyor, diğer evrenlerle iletişime geçemiyor. Yani aslında şu anda bulunduğumuz konumda birçok evren var ve her evrende farklı ortamlar, farklı canlılar yer alıyor. Bir diğer teori ise aslında her bir atomun içerisindeki kuantum dünyasının farklı bir evren olduğu. Uzay ve atom altı dünyasının birbirine ne kadar çok benzediğini düşünürsek mantıklı bir teori gibi görünüyor.

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Sponsor
Yazılar