Metalurji ve Malzeme Mühendisleri ne kadar maaş alıyor? İş imkanları neler?

dökümcü

Son yılların yükselen mesleklerinden biri olan Metalurji ve Malzeme Mühendisliği havacılık, uzay teknolojileri, makine, tıp, nanoteknoloji, sağlık, kimya vs. gibi çok fazla iş alana hitap etmektedir. Öğrenim süresi 4 yıldır ve temel mühendislik bölümlerinden biridir. Diğer mühendislik bölümlerine benzer şekilde sayısal ağırlıklı bir bölümdür. 4 yıllık lisans öğrenimini bitiren öğrenciler Metalurji ve Malzeme Mühendisi ünvanıyla sektörde yerlerini bulurlar. Son yıllarda oldukça geniş bir alana hitap etmesi, metalurji taban puanlarının düşük olması, metalurji ve malzeme mühendisliği taban puanlarının düşük olması sektördeki eleman arayışı liseyi henüz bitiren gençlerin bu bölümü tercih etmelerinin nedenlerinden biridir.

Tavsiye Yazı: Linkedin Nedir Ne İşe Yarar? Profesyonel Kullanım İçin 10 İpucu

Bölümümüzü tercih etmek isteyen gençler en çok şu iki sorunun cevabını merak ediyor;
1. Metalurji ve Malzeme Mühendisleri ne kadar kazanıyor?
2. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği iş imkanları nelerdir?

Metalurji ve malzeme mühendisliği iş imkanları nelerdir?

Öncelikle bölümümüzün iş imkanlarının ve sektördeki çalışma alan çeşitliliğinin fazla olduğunu belirtelim. Metalurji ve Malzeme Mühendisleri planlama aşamalarını ofis veya laboratuvarlarda, uygulama aşamalarını ise alana hitap eden fabrikaların sahalarında yaparlar. Başarıyla eğitimlerini tamamlayan öğrenciler özel sektör veya kamuya ait demir-çelik, döküm, kompozit malzeme vs. gibi çeşitli endüstriyel işletmelerde işe girebilirler.

Metalurji ve malzeme mühendisleri ne kadar maaş alıyor?

Metalurji ve Malzeme Mühendislerinin kazandığı maaşlar ise mühendisin mesleki açıdan deneyimleri ve başarıları oranında değişiklik gösteriyor. Yani yüksek lisans veya doktora eğitimi alarak daha da uzmanlaştığınızda maaşınızı da artırmış olacaksınız. Lisans eğitimini henüz tamamlamış yeni bir mühendis 2000-2200 TL aralıklarında değişen bir maaşla iş bulabilmekte. (Bu kısım tüm mühendislik bölümleri için geçerli.) İyi iletişim becerilerine sahip, uyum sağlayan ve iş birliği yapabilen, bölüm içinde kendini geliştiren ve sektörde kendini ispatlayan Metalurji ve Malzeme Mühendisleri daha yüksek mertebelere çıkabiliryor. Kıdem ve tecrübeye bağlı olarak maaşlar ortalama 6000 TL’ye kadar yükselebiliyor.

Çevrenizde en yüksek maaşı alan Metalurji ve Malzeme Mühendisini siz de yorum olarak belirterek ortamı yeşillendirebilirsiniz. 🙂