Amerika Birleşik Devletleri’nde görev yapan bilim insanları, koronavirüs tespit eden mikroçip geliştirerek başarılı sonuçlar elde etti.
Koronavirüs, 2019 yılının sonundan beri hayatımızın pek çok yerinde etkili olmaya başladı. Günümüzde oldukça yüksek seviyede seyreden salgın, 21. yüzyılın en büyük salgını olarak tarihe geçerken 20. yüzyıl ile birlikte en büyük salgınlar arasında yerini aldı. Salgının büyümesi ile birlikte bilim insanları da boş durmadı, bu konuda yeni teknolojiler geliştirmeye başladı. Hayatımıza girenler arasında koronavirüs test kiti, dijital ateş ölçer ve dezenfektan yer aldı. Yeni yapılan bir çalışmada şimdi de koronavirüsü tespit eden bir mikroçip ortaya çıktı.
Bilim insanları, koronavirüs tespit eden mikroçip üretti
Pentagon’da görevli olan bilim insanları, COVID-19’u tespit eden mikroçip geliştirdi. Mikroçip, oldukça küçük olmasıyla birlikte deri altına girerek çalışıyor. Çipin yaptığı görev, deri altında kimyasal reaksiyon göstererek koronavirüsün bulunup bulunmadığını anlamak. Bir nevi koronavirüs test kitine benzer bir çalışma şekline sahip. Çip, ortaya çıkan sonuç sonrasında veriyi dijital ortama aktarıyor.
Semptomlar başlamadan önce yani virüs henüz kuluçka dönemindeyken virüsün bulunduğunu tespit eden bu çipin görünümünü incelediğimizde çok küçük olduğu ve sıvı dolu bir tüpün içerisinde yer aldığı görülüyor. Tüp o kadar küçük ki bir madeni paranın boyutuna yakın. Tüpün içerisindeki mikroçip ise minik ve yeşil bir şekilde görünüyor.
Bilim insanları tarafından geliştirilen mikroçip haberlerinden sonra çip karşıtı pek çok insan bu olay için pek çok komplo teorisi ortaya attı. Bunlardan birisi insanların vücuduna çip yerleştirilerek onların takip altına alınması oldu. Pentagon, bu konu hakkında insanların hareketlerinin takip altına alınmadığı konusunda bir açıklama yaptı. Bilim insanları, o kadar iddialı ki bu çip ile pandeminin sonu geleceğini dahi düşünüyor.
Mikroçipin yanı sıra geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan bir diğer haber koronavirüsü kandan temizleyen filtre olmuştu. Bu filtre, denenen bir hastada olumlu sonuç vermişti ve hastanın sağlığına kavuşmasını sağlamıştı. Henüz bir hastada denendiği için bu filtrenin ne kadar işe yarayıp yaramadığı konusunda bir şey söylemek erken.
Yorumlar