Dijital Dönüşüm

Dijital dönüşüm, marka ve şirketlerin üretim ve yönetim süreçlerine yeni teknolojilere adapte ederek, İşleyiş modeli, organizasyon ve üretim süreçlerinde gelişme sağlayacak, akıllı sistemler ile global pazardaki öncü firmalar ile eşit seviyelere gelinebilir. Bu sayede hem üretim süreçlerinde hem de pazara yeni giriş yapacak girişimciler için fırsatlar olabilir.

Sanayinin Dijital Dönüşümü

Sektörlerin ve iş kollarının birleşmeye başlaması, şirketlerin; Ar-Ge, Üretim ve Pazarlama konusunda verimliliklerini artırmak için dijital teknolojileri ve dijital trendleri takip edilmesi, İş verimliliğini arttırmaktadır. Dijital dönüşüm ile birlikte firmalar, big data, yapay zeka, otonom robotlar ve sistem entegrasyonları gibi gelişmiş teknolojiler kullanılarak, global pazardaki rekabet ortamında söz sahibi olabilmek için büyük önem taşımaktadır.

Dijital dönüşümü kapsayan teknolojilere bakıldığında; Siber Güvenlik, AR/VR, Big Data, 3D Yazıcılar, Simülasyonlar, Sistem Entegrasyonları, Bulut Bilişim, Kripto Paralar, Dijital Pazarlama, Otonom Robotlar, Iot, dijital dönüşümün tüm kollarını içeren son teknolojilerdir. Sanayinin dijital dönüşümü değerlendirildiğinde, tekstil, sağlık, sinema, makine gibi sektörler, bu teknolojileri, ayrı perspektif üzerinden ele almalıdır…

Küresel bazda gelişmelerin incelenmesi, iş süreçlerinin gelişimi için oldukça önemlidir. Globalde söz sahibi olan markalar ile aynı seviyenin yakalanması için dijital dönüşüm ile birlikte, gelen endüstri 4.0 ilkelerine adapte olmak kaçınılmazdır. Geleceğin endüstrisini incelediğimizde, sektörlerin ve iş kollarının iç içe geçmeye başladığını görüyoruz, Artık marka ve şirketlerin, iş hayatında farklı adımlar atması gerekmektedir. Dijital dönüşüm teknolojileri ile Ar-Ge, Üretim ve Pazarlama alanlarını geliştirmek için global trendleri izleyip adımlar atılması gerekmektedir.

Dijital Dönüşümün Avantajları Nelerdir?

Dijital Dönüşüm, Kobiler İçin incelendiğinde, Verimliliği arttırdığı görülüyor. Üretimde kullanılan kaynakların daha az maliyetli ve daha çok verimli bir şekilde kullanılması, seri üretim sağlanabilir. Sanayinin dijital dönüşümü ile şirket içerisinde bilgi paylaşımı ve raporlama hızlanır. Üretilen ürün seçenekleri çoğalırken, maliyetlerinin azalması, rekabet avantajını sağlar. Bu şekilde,üretim fazlalığı olarak rakiplere üstünlük kurulabilir ve pazardan alınacak pay artabilir.

Üretim hatları, iş süreçleri ve departmanlar; konum veya zaman gibi etmenlerden bağımsız olarak iletişim ağı kurulur. Bu şekilde, üretim hızlı bir güven’e dayanır, büyük organizasyonlar oluşturmadan yeni ürün ve hizmetler üretilebilir. Bu da maliyetlerde azalma ve kaynak kullanım verimliliğini sağlar. Üretimdeki hata oranları giderek azalır ve oluşabilecek sorunlar daha kısa ölçeklerde düzeltilir. Tüm bunlar daha az maddi kayıp sağlar.

Sanayinin Dijital Dönüşümü hakkında detaylı bilgiye ulaşmak Sanayinin dijital dönüşümü sitesini ziyaret edebilirsiniz.