Makale Yayınlama Kuralları

İlginizi çeken konularda yazdığınız bilimsel derlemeleri MalzemeBilimi.Net üzerinden, kendi isminizle, tüm okurlarımıza açık şekilde paylaşabilirsiniz. Bunun için https://malzemebilimi.net/yazar-basvuru bağlantısından formu doldurmanız gerekmektedir.

Önemli Not: MalzemeBilimi.Net’te diğer sitelerden veya yazılı kaynaklardan“kopyala + yapıştır” yapılarak oluşturulan konulara kesinlikle yer verilmemektedir.

1- Bilim tarafından reddedilen, akademik makaleler, güncel bilgilerle desteklenmeyen ve Türkçe olmayan hiçbir veri yayınlanamaz.

2- Bütün makalelerde temel yazım kuralları ve noktalama işaretleri kurallarına uyulmalıdır. Dilbilgisi kurallarına uyulmadığı bariz şekilde tespit edilen makaleler yayınlanmayacak ve yeniden düzenlenmesi istenecektir. Anlaşılır ve yalın bir dil kullanılmaya özen gösterilmelidir.

3- Makalelerde kullanılan tüm veriler kaynaklarla desteklenmelidir. Başvurulan bütün kaynaklar da, eksiksiz bir şekilde kuralına uygun olarak belirtilmelidir.

4- Kaynak olarak mümkünse hakemli dergilerde yayınlanmış akademik makaleler kullanılmalıdır.

5- Makalelerde içeriğe uygun bir başlık belirlenmelidir. İçerik en az 200 kelime olmalıdır.

6- Makalele içerisinde konuyu anlatan en az 1 adet görsel seçilmelidir. Bu görsel e-posta yoluyla ya da medya linki ile bildirilmelidir.

7- Makale başlangıcında makale hakkında fikir veren 1 ya da 2 cümlelik giriş yazısı olmalıdır.

8- Makale içeriğinde Türkçe sitelerden ve Vikipedi’den doğrudan kopyala/yapıştır yoluyla alınan hiçbir içerik bulunamaz. Eğer herhangi bir Türkçe kaynaktan alıntı yapılacaksa, alınan kısmın alıntı olduğu açıkça belirtilmelidir. (Alıntılınan kısım tırnak içerisinde belirtilip numaralandırılmalıdır. Alıntının hangi kaynağa ait olduğu numara sırası ile makale sonunda belirtilmelidir.)

9- Eğer bir makale içerisinde yayın tarihine gönderme varsa (“yarın yayınlanacak”,”bugün yayınlandı”, “bu hafta sunulacak” gibi), bunların yerine sözü edilen tarih sayısal olarak girilmelidir.

10- Makaleler içerisinde eğlenceli bir dil kullanılabilir; ancak makaledeki eğlence unsurları, ciddiyetin önüne asla geçmemelidir. Bu dengeyi tutturmak, yazarın sorumluluğundadır.

11- Makale içerisinde video mevcut ise, videonun medya linki eklenmelidir.

12- Mevcut yazınız büyük oranda başka bir makalenin çevirisine dayanıyor ise bunu açıkça ifade etmelisiniz. Makalem “……” bu makalenin çevirisine dayanır ibaresini kullanmanız gerekir. Eğer yazınızın küçük bir bölümü çeviriye dayanıyor ise ilgili cümleleri 8. maddede açıklanan şekilde belirtmeli ve kaynak göstermelisiniz.

13- MalzemeBilimi.Net, bu kurallarda değişiklik, ekleme ve çıkarma yapabilir. Tüm kurallara uysa bile bir yazıyı reddetme veya yazıları yayınlama hakkını saklı tutar. MalzemeBilimi.Net, ret veya kabul sebebini açıklama sorumluluğu bulunmaz.

14- Yazar, MalzemeBilimi.Net hizmetlerinden faydalanmaya başlandığı andan itibaren üyelik sözleşmesinde ve kullanım koşullarında yer alan tüm hükümleri kabul etmiş sayılacağını ve sözleşmenin kendisi hakkında hüküm ifade edeceğini kabul eder.

15- Yazar, MalzemeBilimi.Net sayfalarını kendi çıkarları doğrultusunda reklam veya farklı şekillerde kazanç sağlamak için kullanamaz.

16- Yazar, yazılarıyla sitenin kullanımını önleyici veya zorlaştırıcı hareketlerde bulunamaz, sunucuları ya da veritabanını otomatik programlar yükleyip zorlayamaz/kitleyemez. Verileri yanıltıcı, hile girişimlerinde bulunamaz. Aksi takdirde üyeliği sonlandırılır ve bu durumdan doğabilecek her türlü hukuki, cezai sorumluluğu kabul eder.

17- MalzemeBilimi.Net’e gönderilen yazıların yedeğinin alınması önerilmektedir. Yazıların, yorumların veya kişisel mesajlasmaların yedeklerinin alınmaması nedeniyle kaybolmasından, silinmesinden veya hasar görmesinden MalzemeBilimi.Net sorumlu tutulamaz.

18- Yazar, yayınlamakta olan yazılarının yayından kaldırılmasını talep edebilir. Fakat bu talep editör onayına tabidir.

19- MalzemeBilimi.Net, tarafından yazarlara sağlanan kontrol panelinde yer alan detaylar dışında daha fazla veri açıklamama hakkını elinde tutar.